Начин на приготвяне
Слагам на котлона млякото, захарта и бъркам, докато се разтопи. Добавям грис с непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Махам го от котлона и го оставям да изстине за 5 мин. След това добавям яйцата един по един и разбърквам.
Разтопявам маслото, мажа тавата, преброявам корите и отделям едната част за отдолу, а другата - за горната част на сладкиша.
Почвам да подреждам. Първо слагам една кора на дъното на тавата, след това подреждам другите кори, като половината влиза в тавата, а другата половина трябва да виси. Мажа с маслото поръсвам с канелата и така, докато свърша половината от корите.
След това изливам сместа от грис в тавата и затварям сместа с висящите кори, пак мажа с масло, поръсвам с канела и почвам да слагам другата част кори отгоре.
Накрая мажа сладкиша навсякъде с масло, правя няколко дупки и го пека на 140 градуса за около 35 мин.
По това време приготвям сиропа - да заври водата, захарта, сокът от половината лимон и ванилията.
Готовият сладкиш го заливам веднага щом го изкарам от фурната.