Домашна Пица Лодка

30/12/2015
"По-хубаво от домашното няма! Тази пица лодка напълно доказва твърдението ни "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 162
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете кладенче. Разтворете маята с 1 ч.ч. вода в купичка. Добавете захарта, солта и малко брашно.

След като маята се надигне я излейте в кладенчето.Прибавете още около 1 1/2 ч.ч. хладка вода, олиото и замесете меко тесто. Накъсайте тестото на топки, покрийте го чиста кърпа и го оставете да втаса.

Втасалите топки оформете на лодки. Намажете всяка лодка с доматен концентрат, сложете колбас, царевицата, кисела краставичка и парченца гъби.

Настържете кашкавал. Оставете 5-10 мин. отново да се отпусне тестото и изпечете в сгорещена фурна до готовност.

Поднесете с айран.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар