Начин на приготвяне
Продуктите се смесват до получаване на много гъста каша - тесто. Оставя се да втаса, като е хубаво да предвидите голям съд, за да не може да излезе тестото.
Можете да го оставите на студено за цяла нощ или за няколко часа на топло.
Готовото тесто е лепкаво и трябва бързо да работите с него. Пържи се в дълбок съд с гореща мазнина.
Готовите мекици оставете на салфетка или кухненска хартия за оттичане на мазнината.
Добър апетит!
Коментари
Дано някой види коментара ми и да ми отговори :
Сухата мая 1 супена лъжица ли е или 1 чаена лъжица ?!? За толкова брашно за хгляб например се слага 1 ч.л. само, не знам - може това да ае тайната на мекицата ;-)
Моля някой да коментира, особено аке сте правили рецептата, благодаря !