Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Парени еклери с домашен крем

Парени еклери с домашен крем

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Парени еклери с домашен крем
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
05/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1
"Тези толкова любими еклери с домашен крем могат да се превърнат в наслада за всеки ваш ден"

Необходими Продукти

  • За пареното тесто
  • брашно - 1 в.ч.
  • вода - 1 в.ч.
  • олио - 1/2 в.ч.
  • За яйчения крем
  • сметана - 100 мл
  • захар - 300 грама или на вкус
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • нишесте - 3 с.л., царевично
  • яйца - 2
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете яйчения крем. Отделете половин чаша прясно мляко и разбийте с него жълтъците от двете яйца и захарта. Останалото мляко загрейте на котлона и сипете в него захарта.

Бъркайте от време на време, докато сместа заври. Щом това стане, сипете брашното с царевичното нишесте, бъркайте до сгъстяване и свалете сместа от огъня.

Разбийте белтъците на сняг и ги прибавете внимателно към вече изстиналия крем. След това добавете течната сметана и пак бъркайте.

Пригответе пареното тесто, като на котлона сложете смес от олио и вода и чакате да заври. Добавете наведнъж брашното и бъркайте, докато тестото започне да се отлепя от стените на съда.

Охладете пареното тесто и добавете към него яйцата - едно по едно, като след всяко разбърквате много добре.

С помощта на шприц оформете еклери и ги изпечете в загрята на 215 градуса фурна за 15-тина минути.

След това намалете фурната на 140 градуса и печете 10 минути. Изключете фурната и оставете вътре за още 10 минути, без да отваряте врата. Напълнете еклерите с крема.

Парените еклери с домашен крем са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравейте. За крема пише да се разбият жълтъците в чаша мляко със захарта. После пише да се загрее останалото мляко пак със захарта. Всъщност на кое място по-точно се слага захарта и кога се добавят жълтъците с другото мляко (никъде не пише). А като сипем сухите брашно и нишесте към горещата смес, няма ли да станат на бучки? Не е ли по- добре те да се разбият в отделената чаша мляко с жълтъците? А сметаната разбита или течна се слага в изстиналия крем?
25.01.2023 13:33