Начин на приготвяне
Първоначално се прави тесто от 1 кубче мая, 1 к.ч. прясно мляко, 1 с.л. захар, шепа брашно. Оставя се да втаса.
После към него се добавят още 750 г брашно и 3 с.л. грис, 2 яйца, 2 к.ч олио, 1 к.ч. прясно мляко.
След като се замеси всичко това, тестото се разделя на 3 части.
От двете се правят 80 топчета, а към третата се добавя: 1 яйце, 1 с.л. какао, 1 ч.ч. смлени орехи, малко брашно.
И третата част се разделя на 80 топчета. Белите топчета се разплескват, в тях се слагат от кафявите, завиват се на рулца и се пекат.
После се приготвя сироп от вода и захар.
Студените сладки се потапят в горещия сироп, овалват се в смлени орехи и се поставят в книжни капсули за мъфини.