Начин на приготвяне
Първо в купа се смесват сухите съставки - брашно, захар, бакпулвер и краве масло и се разбиват с миксер, докато се появят бучки с размер на грахче.
От тази смес се отделя 1 ч.ч. и се оставя настрани, за по-късно. След това се добавят яйцата, млякото и ваниловият екстракт, като се разбърква леко.
Мъфините са бърз хляб и прекаленото бъркане може да ги развали, затова сместа се бърка само докато се смесят всички съставки и наличието на бучки не е от проблем.
Сместа се изсипва във формички и преди да се сложат в печката, трябва да се добави и техният специфичен детайл - хрупкавият топинг.
Разтапя се допълнителната лъжица масло и се прибавя към предварително отделената суха смес. Разбърква се с вилица, докато попие маслото.
Полученото се посипва равномерно върху мъфините и се пекат на 250 градуса за 20-30 минути, като първоначално 15 мин. са отдолу и след това отгоре, докато добият златист загар.
Приятен апетит!