Домашни хрупкави сладки

05/01/2016
Деси Маринова
отДеси МариноваГотвач1968561
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 008
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме захарта с мазнината, която сме избрали. Едно по едно добавяме яйцата и след като разбъркаме добре, изсипваме ваниловата есенция.

Пресяваме брашното с бакпулвера и добавяме към течната смес. Месим тесто, като при нужда добавяме още малко брашно, докато получим хубаво и меко тесто, което разточваме с желаната дебелина - в моя случай около 0.5 см, защото обичаме сладките по хрупкави.

След като разточим тестото, използваме формички, за да изрежем сладките. Нареждаме ги в тава върху хартия за печене. Може и да са на близко разстояние, защото запазват обема си.

Мажем с разбит жълтък и поръсваме със захар. Печем ги в по слаба фурна, около 160 градуса, до достигане на леко златист цвят.

Получават се около 30 бр. сладки (в зависимост от дебелината на разточеното тесто).

Ако желаете, може да удвоите дозата.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар