Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Домашни хрупкави земелки

Домашни хрупкави земелки

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Домашни хрупкави земелки
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
05/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
20
"И да не забравите най-важното - печете до хрупкава коричка и хапвате с удоволствие"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр. ( жълтъка за намазване)
  • хладка вода - 300 мл
  • суха мая - 1 пакетче
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • типово брашно - 400 г
  • бяло брашно - 400 г
  • семена - микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявате двата вида брашно, прибавяте маята, солта, захарта, правите кладенче и сипвате белтъка, олиото и хладката вода.

Замесвате меко тесто, което оставяте на топло да втаса.

Когато удвои обема си, правите топки големи колкото малка ябълка, с нож правите кръстче и редите в тави на разстояние.

Оставяте да втасат, след което мажете с разбития жълтък с малко вода и олио.

Посипвате със семената и печете в загрята фурна до златиста хрупкава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: