Начин на приготвяне
Разбъркваме захарта с мазнината, която сме избрали. Едно по едно добавяме яйцата и след като разбъркаме добре, изсипваме ваниловата есенция.
Пресяваме брашното с бакпулвера и добавяме към течната смес. Месим тесто, като при нужда добавяме още малко брашно, докато получим хубаво и меко тесто, което разточваме с желаната дебелина - в моя случай около 0.5 см, защото обичаме сладките по хрупкави.
След като разточим тестото, използваме формички, за да изрежем сладките. Нареждаме ги в тава върху хартия за печене. Може и да са на близко разстояние, защото запазват обема си.
Мажем с разбит жълтък и поръсваме със захар. Печем ги в по слаба фурна, около 160 градуса, до достигане на леко златист цвят.
Получават се около 30 бр. сладки (в зависимост от дебелината на разточеното тесто).
Ако желаете, може да удвоите дозата.