Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Постни пълнени чушки - сиврия

Постни пълнени чушки - сиврия

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Постни пълнени чушки - сиврия
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • чушки - 15 бр., сиврия
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • домати - 2 с.л., от консерва
  • копър - 1 с.л., наситнен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме чушките и внимателно отстраняваме капачето със семките.

Режем чушката по дължина и махаме семките от вътрешността.

В тенджера със сгорещено олио задушаваме накълцаните лук и моркови.

Прибавяме ориза, разбъркваме и доливаме 2 1/2 ч.ч. гореща вода.

Овкусяваме със сол, чубрица и черен пипер.

Оставяме на тих огън, докато оризът почти поеме водата, добавяме доматите и копъра.

Разбъркваме и оставяме леко да се охлади и оризът да абсорбира напълно течността.

С малка лъжица започваме да пълни чушките от заострена част към дръжката, без да напъваме силно, за да запазим целостта на сиврията.

Пълним догоре и нареждаме плътно в намаслена тава.

Заливаме с 1 ч.ч. гореща вода и ръсим с олио.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса под фолио за 30 мин.

Отстраняваме фолиото и запичаме до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: