Начин на приготвяне
Измиваме чушките и внимателно отстраняваме капачето със семките.
Режем чушката по дължина и махаме семките от вътрешността.
В тенджера със сгорещено олио задушаваме накълцаните лук и моркови.
Прибавяме ориза, разбъркваме и доливаме 2 1/2 ч.ч. гореща вода.
Овкусяваме със сол, чубрица и черен пипер.
Оставяме на тих огън, докато оризът почти поеме водата, добавяме доматите и копъра.
Разбъркваме и оставяме леко да се охлади и оризът да абсорбира напълно течността.
С малка лъжица започваме да пълни чушките от заострена част към дръжката, без да напъваме силно, за да запазим целостта на сиврията.
Пълним догоре и нареждаме плътно в намаслена тава.
Заливаме с 1 ч.ч. гореща вода и ръсим с олио.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса под фолио за 30 мин.
Отстраняваме фолиото и запичаме до готовност.