Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на ситно, морковът се настъргва и се засушават в дълбок тиган или тенджера с приблизително 1 кафена чаша олио за около 10 мин. След това се добавя измитият ориз и се задушава за още 10 минути.
Добавят се магданозът и другите подправки, след което и настърганите домати (доматеното пюре). Оставя се на котлона, докато набъбне леко оризът и поеме доматения сок.
След това почистените чушки се пълнят с плънката и се нареждат се в намазнена тава. Може отворът да се поръси с малко брашно, ако пълнежът е станал по-рядък. Долива се вода в тавата, колкото да покрие 1/3 от чушките.
Пълнените чушки се пекат открити във фурна на 200 градуса, като по някое време е добре са се обърнат, за да се запекат и от двете страни.
Опитайте и рецептите ни за пълнени чушки с яйца и сирене или пълнените чушки с боб.
Коментари