Петифури с конфитюр

Пламенова КристинПламенова КристинПомощник Готвач151471
06/01/2016
"Извадете бурканче от любимия си конфитюр и го използвайте за тези петифури - ето така човек получава и дарява щастие "
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо876
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта ванилията и олиото и постепенно добавете брашното и бакпулвера. Оформете тестото на топка и я разделете на 2-3 части. Разточете ги до дебелина 3мм - сладките стават по-хрупкави, колкото по тънко е разточено тестото.

Изрежете кръгчета с форма или чаша и в половината изрежете в средата малки кръгчета, звезди или др. форми.

Подредете ги в тава с хартия за печене и печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 10 минути - до порозовяване.

Изстиналите сладки без дупка намажете с конфитюр и слепете с тези с дупките. Поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
тодорова
тодорова
13.02.2016 07:36
Колко броя яйца има в рецептата?
0
0
Ваня  Величкова
С ягодово сладко.. как да устоиш да не ги изядеш още топли!
0
0