Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Надиплена баница с късмети

Надиплена баница с късмети

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Надиплена баница с късмети
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
07/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет, одрински, по 3 кори в опаковка
  • сирене - 250 г краве
  • яйца - 5 бр.
  • масло - 130 г
  • бакпулвер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавата, в която ще печем баницата, слагаме на дъното 2 с.л. разтопено масло.

Върху него слагаме първата кора като я смачкваме, така че да се събере цялата в тавата.

Върху нея слагаме част от натрошеното предварително сирене и 2 с.л. от маслото.

Отгоре редим следващата кора по същия начин и повтаряме процедурата, слагаме и късметите, увити в алуминиево фолио, като се стремим да ги наредим така, че да съвпаднат с рязането на парчетата.

Слагаме последната кора и нарязваме баницата на квадрати и в тях изсипваме останалото масло.

Отделно разбиваме яйцата с бакпулвера.

Получената смес изсипваме върху корите, като следим да проникне навсякъде.

Печем баницата в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

Изваждаме я и поръсваме със вода.

Покриваме с кърпа и оставяме да омекне за 5-10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Изглежда вкусно, а е с малко яйца. Браво! :)
18.01.2016 21:07