Двуцветен кекс с лимонада и кафе

08/01/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо930
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява един-два пъти, за да стане сладкишът по-пухкав. При последното пресяване се прибавят бакпулверът и ванилията.

В друг съд захарта и яйцата се разбиват до побеляване. Прибавя се олиото. При непрекъснато бъркане се добавя постепенно брашното. Последна е лимонадата.

Малка част от тестото се отделя. Към него се прибавя кафето и се разбърква. Неоцветената смес се изсипва в намазнена форма. В средата ѝ на тънка струя се изсипва оцветената смес.

Пече се на 150 градуса, до златист цвят. След като изстине, по желание се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар