Содени хлебчета с кашкавал

08/01/2016
"Кой може да устои на аромата на прясно изпечени содени хлебчета с кашкавал, със сигурност ние не можем "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо732
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Содена Питка

Начин на приготвяне

Пресявате си брашното. Отделно си погасяте содата в млякото и ги прибавяте към брашното. Разтапяте маслото и прибавяте и него. Сиренето се натрошава и също се прибавя.

Ако е по-соленичко, може да пропуснете солта, ако желаете. Омесвате тестото-главно с лъжица. Доста е лепкаво, но такова трябва да е.

Когато придобие що годе форма на топка, го изваждате от съда и внимателно, с постоянно топене на ръцете ви в брашно, го разделяте на 6, 9 или 12 топчета.

Нарязвате студеното масло на съответната бройка парченца. Всяко оформено топче го редите в тава застлана с хартия или намазана с мазнина.

Когато ги наредите, забучвате във всяко топче парченцето масло и намазвате около него с жълтъка. Печете на 160-170 градуса до златисто.

Подходящи за закуска с айранче

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар