Банички с киселец и извара

10/01/2016
"Трябва ви само малко готово тесто за хляб и пресен киселец, такава закуска ще спретнете, че ум ще ви зайде "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо790
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселецът се измива и почиства. Нарязва се на ситно. Измийте и зеления лук, отстранете брадичките и нарежете на кръгчета.

В тиган разтопете маслото и задушете леко лука и киселеца. Добавете изварата и черния пипер. Разделете тестото на 8 еднакви топки по 100 г. Всяка една разточете на елипса с дължина около 25 см.

Разпределете сместа равномерно и навийте на руло с възел. Така пригответе всички банички.

Поставете ги в плитка тава, покрита с хартия за печене. Отгоре се намазват с разбития жълтък и млякото.

Печете в загрята на 200 градуса фурна до златиста коричка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар