Банички с киселец и извара

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
232
1k
674
1k
1
10/01/2016
"Трябва ви само малко готово тесто за хляб и пресен киселец, такава закуска ще спретнете, че ум ще ви зайде "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 094
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Банички

Начин на приготвяне

Киселецът се измива и почиства. Нарязва се на ситно. Измийте и зеления лук, отстранете брадичките и нарежете на кръгчета.

В тиган разтопете маслото и задушете леко лука и киселеца. Добавете изварата и черния пипер. Разделете тестото на 8 еднакви топки по 100 г. Всяка една разточете на елипса с дължина около 25 см.

Разпределете сместа равномерно и навийте на руло с възел. Така пригответе всички банички.

Поставете ги в плитка тава, покрита с хартия за печене. Отгоре се намазват с разбития жълтък и млякото.

Печете в загрята на 200 градуса фурна до златиста коричка.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар