Начин на приготвяне
Почистете лапада от всякакви жилки и дръжки, след което го попарете във вряла вода за не повече от 1-2 минути. Отцедете го от течността и го наситнете.
Разбийте двете яйца и добавете към тях лапада, изварата и посолете.
Разстелете кора за баница върху кухненския плот и я намазнете с помощта на силиконова четчица. Навийте на руло около дръжката на дървена лъжица (или тънка точилка), след което я наберете на нея и оставете краят й леко да виси. По същия начин процедирайте с останалите кори.
Оформяйте внимателно кошнички и леко изваждайте дървената лъжица. Навийте на геврече полученото рулце.
Намазнете форма за мъфини и слагайте кошничките в гнездата. Полагайте висящия край отдолу, за да служи като дъно.
Във всяка баничка слагайте от плънката.
Сложете в загрята на 180 градуса фурна и печете до готовност - около 25 минути.
Пролетните банички-кошнички с извара и лапад са чудни.