Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Кошнички»Пролетни банички-кошнички с извара и лапад

Пролетни банички-кошнички с извара и лапад

Пролетни банички-кошнички с извара и лапад
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Природата ни дарява с чудесни продукти, затова направете тези пролетни банички и се възползвайте от сезонните зеленийки"

Необходими Продукти

  • лапад - 200 грама
  • яйца - 2
  • кори за баница - 1 пакет фини
  • масло - 80 г
  • извара - 150 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лапада от всякакви жилки и дръжки, след което го попарете във вряла вода за не повече от 1-2 минути. Отцедете го от течността и го наситнете.

Разбийте двете яйца и добавете към тях лапада, изварата и посолете.

Разстелете кора за баница върху кухненския плот и я намазнете с помощта на силиконова четчица. Навийте на руло около дръжката на дървена лъжица (или тънка точилка), след което я наберете на нея и оставете краят й леко да виси. По същия начин процедирайте с останалите кори.

Оформяйте внимателно кошнички и леко изваждайте дървената лъжица. Навийте на геврече полученото рулце.

Намазнете форма за мъфини и слагайте кошничките в гнездата. Полагайте висящия край отдолу, за да служи като дъно.

Във всяка баничка слагайте от плънката.

Сложете в загрята на 180 градуса фурна и печете до готовност - около 25 минути.

Пролетните банички-кошнички с извара и лапад са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: