Начин на приготвяне
Правим тесто от разбити яйца, водата, солта и брашно, колкото е необходимо за гладко еластично тесто (използвам брашно тип 450 ).
Полученото тесто завиваме в полиетиленов плик и оставяме на хладно за 30-35 минути. Приготвяме плънката, като смесваме изварата с настърган ситно варен картоф, сол, черен пипер и чубрица на вкус.
Тестото разделяме на 15-16 еднакви части. Оформяме топчета и всяко разточваме или разтегляме на тънка кора.
Намазваме с олио, поръсваме с планката от извара и картоф, навиваме на рулце и оформяме крагли банички. Подреждаме в тава върху хартия за печене намазана с олио.
Отгоре всяка баничка намазваме хубаво с разтопено краве масло и опичаме във фурна предварително нагрята на 180 градуса.
Печем до готовност - до златисто.
Коментари