Гръцка туршия

Гръцка туршия
Снимка: Татяна Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
"Пикантно предложение от Гърция, което си струва да опитате!"

Необходими Продукти

  • зелени домати - 1 кг
  • моркови - 1 кг
  • камби - 2 кг /червени или зелени/
  • маслини - ½ кг черни
  • люти чушки - ½ кг опукани
  • За маринатата
  • сол - 5 с.л.
  • захар - 400 г
  • копър
  • магданоз
  • черен пипер - на зърна /2 - 3 пакетчета/
  • оцет - 1 ½ ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • аспирини - 15 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на парчета зелените домати, морковите и камбите, а оставете цели маслините и опуканите люти чушлета.

Солта, захарта, черният пипер на зърна се смесват с нарязаните копър и магданоз. Добавете към останалите продукти и оставете така за 24 часа, като регулярно бъркате.

Разбъркайте в тенджера оцета, олиото и аспирините и бъркайте на котлона, докато аспирините се разтворят.

Важно е сместа да не ври, а само да се разтопят аспирините!

Залейте зеленчуците с готовата марината. Оставете така за 1-2 часа и напълнете туршията в буркани.

Гръцката туршия не се вари и може да се консумира веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: