Начин на приготвяне
Сваряваме тиквата обелена и нарязана на малки парченца. Върху намазана тавичка с олио нареждаме слой от тиквените парченца, като всяко овалваме в брашно. Подреждаме толкова парчета, колкото ще покрият дъното на тавата.
Поръсваме слоя с малко олио, натрошено сирене и захар. Парченцата тиква за следващия слой НЕ овалваме в брашно, а направо нареждаме и отново поръсваме със сирене, захар, олио.
По този начин редуваме довършването на тиквата.
Сладкишът печем в умерена фурна, след което се залива с глазурата от 3 яйца, прясното мляко и захарта. Отново запичаме до златист цвят на глазурата.
Сладкишът сервирайте студен.
Да Ви е сладко!
Коментари