Палачинкова Торта Изненада

Мартина ТраковаМартина ТраковаПомощник Готвач138180301
08/01/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции6 - 8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 215
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • палачинки - 8 бр
  • течен шоколад - или сладко
  • прясно мляко - 1 л
  • царевично нишесте - 6 с.л
  • захар - 300 гр
  • ванилия - 2 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се слага на котлона заедно със захарта и се бърка енергично до стопяване на захарта. След като заври, към млякото се добавя разтвореното нишесте. Бъркаме до получаване на гъст крем.

Може да се добави желатин, но тогава трябва да се намали царевичното нишесте.

Сваляме от котлона и добавяме ванилията. Намазваме всяка една палачинка с течен шоколад или сладко по желание и завиваме на руло.

Слагаме стреч фолио на дъното на терин. Слагаме част от крема и изчакваме за застине малко. От горе добавяме палачинковите рула.

Редът се повтаря и свършваме с крем.

След пълното изстиване обръщаме в подходящ съд. Украсяваме по желаниеподобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар