Жаби със сос

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Жаби със сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"И както обичат да казват майсторите готвачи - всяка жаба да си знае соса"

Необходими Продукти

  • жаби - 20 броя
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • лук
  • целина
  • черен пипер
  • сол
  • брашно
  • яйца - няколко твърдо сварени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От водните жаби се консумират само задните бутчета, които трябва да бъдат обелени.

Жабешките бутчета се варят в бульон от морков, целина, лук и подправки на вкус.

Свареното месо се слага в плитък съд и се залива със сос от задушен лук, червена чушка, супена лъжица брашно и малко от жабешкия бульон.

От сварените яйца правим маргаритки и украсяваме със стръкчета целина.

Жабите със сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: