Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кейк с тиква и стафиди

Кейк с тиква и стафиди

тинтин
Новак
308043k
Кейк с тиква и стафиди1 / 2
12/03/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8-10 парчета
"Този кейк определено е в топ 5 на най-четените ни рецепти за кейк - опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • тиква - 150 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • брашно - 1 ч.ч. + 2с.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • ванилия - 1 с.л.
  • орехи - 1 к.ч.
  • стафиди - 1 к.ч.
  • какао - 1 ч.л. по желание
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата на пяна. Слагаме захарта и олиото - дотук бъркаме с миксер. Прибавяме брашното пресято с ванилията и содата като вече бъркаме с дървена шпатула.

Към сместа добавяме тиквата, орехите, стафидите и какаото. Разбъркваме.

Изсипваме в намаслена формичка. Пълним формата малко над средата. Печем на 170 градуса за около 30-40 минути.

Охладеният кейк поръсваме с пудра захар.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
45
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

15923
15923
В крайна сметка сода или бакпулувер?
09.04.2014 15:00
Тина
Тина
Ще го направя.
29.11.2013 14:35
Сиси
Сиси
Не е възможно ванилията да бъде 1 с.л.
04.11.2013 19:37
1
Натали
Натали
Непременно ще го направя,но ми се иска орехите да са смлени.Какво ли ще се получи?!
26.10.2013 08:22
тин
тин
Тиквата се стърже на едро ренде и се
слага сурова.
16.03.2011 19:16
Мария Кирязова
Мария Кирязова
Тиквата, стъргана или варена ?
16.03.2011 17:03