Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Марина за дивеч

Марина за дивеч

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Марина за дивеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Първото и най-важно правило при готвенето на дивеч е да го мариновате предварително"

Необходими Продукти

  • вода - 1 л.
  • оцет - 1/2 л.
  • лук - 3 глави
  • черен пипер - 25 зърна
  • бахар
  • карамфилови пъпки - 4 сухи
  • сол - 1 супена лъжица
  • дафинов лист - 6 листа
  • моркови - 1 бр
  • магданоз - 1 китка
  • кора от лимон - от 1 лимон
  • целина - стрък
  • пащърнак - 1 корен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите се почистват и се режат на големи парчета. Варят се половин час и с горещата марината се залива дивечът.

Месото стои под капак половин час, след което се вади, а маринатата се кипва още веднъж.

Заливаме месото и така престоява от два до три дни, като го обръщаме всеки ден.

След това месото се готви без да се мие от маринатата.

Маринатата за дивеч е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: