Шашлик в марина

Шашлик в марина
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Грилът е включен, остава сега само да наредите маринованите шишчета на него"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • вино - 75 г червено
  • винен оцет - 0.5 мл
  • дафинови листа - 2 бр.
  • пипер - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • лук - 1 глава кромид стар
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа си смесваме виното и оцетът с дафиновия лист.

Поставяме смесените продукти на слаб котлон и оставяме да кипне.

Заливаме месото със готовата смес и оставяме в хладилник за 3 часа.

След като се е мариновало свинското, го нарязваме на кубчета.

Измиваме си пипер и отстраняваме семената, почистваме и лука.

Нарязваме както пипер, така и лука на кубчета.

Вземаме си шиш и започваме да нареждаме месото, като редуваме месо с парченца лук и пипер.

Поставяме всеки един шашлик на грила за 15-20 минути.

Поднасяме шишлик в марина със украса от домат и краставица .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Михаил Иванов
Михаил Иванов
Здравейте какво количество е оцетът.
22.06.2021 20:49