Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхнии»Говежда пастърма с фасул

Говежда пастърма с фасул

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Говежда пастърма с фасул2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Сгряваща зимна яхния"

Необходими Продукти

  • пастърма - 500 г говежда
  • боб - 200 г фасул
  • лук - 1 глава
  • мас - 3 с.л. или половин пакетче масло
  • джоджен
  • магданоз
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Проверете колко солена е пастърмата и при необходимост я накиснете във вода. Подсушената пастърма режем на ивици и пържим в половината мазнина.

Заливаме с хладка вода и варим до омекване на месото.

Отделно сваряваме фасула, който също сме накиснали от предната вечер.

От двете смеси правим яхния, като внимаваме количеството на фасулената вода да не е в пъти повече от тази на пастърмата.

Така приготвено ястието ври още половин час. Поднася се с джоджен.

Говеждата пастърма с фасул е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: