Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско със зеленчуци, сметана и топено сирене

Свинско със зеленчуци, сметана и топено сирене

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Свинско със зеленчуци, сметана и топено сирене
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Точно в този момент можем да се съсредоточим само върху това невероятно вкусно, ароматно ястие и абсолютно нищо друго"

Необходими Продукти

  • свинско - 500 г
  • чушки - 3 бр., червени и зелени
  • зелен боб - 100 г, от консерва
  • грах - 100 г
  • царевица - 200 г, от консерва
  • гъби - 3 - 4 бр.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • патладжан - 1/2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • сметана - 250 мл, за готвене
  • топено сирене - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на хапки и ги овкусете със сол и черен пипер. Нарежете чушките и морковите на ивички. Гъбите нарежете на филийки, а патладжана - на полумесеци.

В средата на намаслена тава сложете месото. Отстрани разпределете зеленчуците-първо гъбите, след това чушките, до тях морковите, патладжана, зеления боб и граха и царевицата.

Сипете малко вода и олио и завийте с фолио. Печете на 200 градуса около 35 минути или до омекване на месото и зеленчуците.

Свалете фолиото и отгоре подредете парченца топено сирене. Залейте със сметаната и върнете във фурната за 5-6 минути, колкото да се разтопи сиренето.

Свинското със зеленчуци, сметана и топено сирене е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: