Начин на приготвяне
Нарежете свинското на хапки и ги овкусете със сол и черен пипер. Нарежете чушките и морковите на ивички. Гъбите нарежете на филийки, а патладжана - на полумесеци.
В средата на намаслена тава сложете месото. Отстрани разпределете зеленчуците-първо гъбите, след това чушките, до тях морковите, патладжана, зеления боб и граха и царевицата.
Сипете малко вода и олио и завийте с фолио. Печете на 200 градуса около 35 минути или до омекване на месото и зеленчуците.
Свалете фолиото и отгоре подредете парченца топено сирене. Залейте със сметаната и върнете във фурната за 5-6 минути, колкото да се разтопи сиренето.
Свинското със зеленчуци, сметана и топено сирене е готово.