Постни зелеви сарми с джоджен

КристинаКристина
Новак
2
09/01/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 775
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в загрятата мазнина. След това добавяме ориза и го запържваме докато стане стъклен.

Добаме солта, пипера и джоджена. Слагаме една чаша вода и изчакваме 2-3 мин. преди да махнем сместа от котлона. Изчакваме да изстине, като през това време си приготвяме зелката отделяйки листата едно от друго.

Завиваме сърмичките в отделените листа, като преди да ги сложиме в тенджера слагаме зелеви листа на дъното на тенджерата, за да не ни загорят сърмите.

Заливаме с вода един пръст над сърмите и слагаме една чиния за да се претиснат добре. Варят се докато стане готов ориза.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар