Начин на приготвяне
Листата на зелката се нарязват, като се отделя твърдата част.
Ситно нарязаният лук се запържва, прибавя се добре измития ориз и леко се задушава в малко вода. Добавяме сол, черния пипер и чубрицата и сваляме съда от огъня.
Зелевите листа се навиват с оризовата плънка и се нареждат плътно едно до друго в тенджера, което дъно е застлано със зелеви листа.
Сармичките се заливат със сока от киселото зеле /ако е много кисел или солен го разреждаме с вода/, притискат се с чиния и се варят един час на слаб огън.
Когато са готови се нареждат в тавичка и се запичат във фурна на вентилатор на 200 градуса, без вентилатор 150-180 градуса.
Постните сарми, запечени на фурна са готови.
Коментари