Трюфели с бял шоколад

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Трюфели с бял шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"За делник или празник - почерпете се тези страхотни трюфелчета"

Необходими Продукти

  • масло - 25 г неосолено
  • сметана - 75 мл пълномаслена
  • бял шоколад - 225 г
  • ликьор - 1 с.л. по избор
  • бял шоколад - 100 г допълнително
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и сметаната се загряват на слаб огън, като се бърка непрекъснато. След като кипне, се оставя на огъня 1 мин.

Отстранява се от огъня.

Белият шоколад се натрошава и се прибавя към крема. След като се стопи, се прибавя ликьорът.

Сместа се изсипва в подходяща форма и се охлажда 2 часа. След като се втвърди достатъчно, се отчупват късчета, които се оформят като топчета.

Охлаждат се още 30 мин.

Допълнителният бял шоколад се разтопява и в него се потапят бонбоните.

Трюфелите с бял шоколад са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: