Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Карамелена торта»Кроасанова торта с карамелена декорация

Кроасанова торта с карамелена декорация

МаринаМарина
Помощник Готвач
933871321
Кроасанова торта с карамелена декорация
Снимка: Марина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10 парчета
"Как ви звучи това кроаснова торта с карамелена декорация в кексова форма? Уникалено вкусен домашен сладкиш"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кроасани - 6 бр. с шоколад (големи)
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилия - бр.
  • прясно мляко - 500 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кроасаните се нарязват и нареждат във форма за кекс. Всички останали съставки се разбиват с миксер и след това с получената смес се заливат кроасаните.

Пече се в предварително загрята фурна на водна баня. Когато тортата е изпечена, се изважда и оставя на страна, за да се охлади хубаво.

Докато изстива, се прави карамелената декорация. В подходящ съд се изсипва 1 ч.ч. захар, която се овлажнява с малко вода. Захарта трябва да се разтопи и да се карамелизира. От време на време се бърка.

Когато стане готова, разстилате 1 лист фолио или хартия за печене и започвате да изсипвате карамела на тънка струйка върху хартията. Използвайте въображението си и ще се получат интересни фигурки.

Оставете ги да се втвърдят и тогава внимателно отстранете карамела от хартията. След това прикрепяте фигурките върху тортата. По желание се надписва послание с какао.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: