Начин на приготвяне
Кроасаните се нарязват и нареждат във форма за кекс. Всички останали съставки се разбиват с миксер и след това с получената смес се заливат кроасаните.
Пече се в предварително загрята фурна на водна баня. Когато тортата е изпечена, се изважда и оставя на страна, за да се охлади хубаво.
Докато изстива, се прави карамелената декорация. В подходящ съд се изсипва 1 ч.ч. захар, която се овлажнява с малко вода. Захарта трябва да се разтопи и да се карамелизира. От време на време се бърка.
Когато стане готова, разстилате 1 лист фолио или хартия за печене и започвате да изсипвате карамела на тънка струйка върху хартията. Използвайте въображението си и ще се получат интересни фигурки.
Оставете ги да се втвърдят и тогава внимателно отстранете карамела от хартията. След това прикрепяте фигурките върху тортата. По желание се надписва послание с какао.