Свинско с кисело зеле в гювеч

10/01/2016
"Онези от вас, които предвидливо са сложили в буркан или във фризер малко от киселото зеле, ще могат целогодишно да гостят близките си с класическото свинско с кисело зеле в гърне "
Приготвяне20 мин.
Готвене130 мин.
Общо150 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо64 469
  • Преглеждания за месеца820
  • Преглеждания за седмицата309
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 голяма
  • свинско месо - 700 г от плешка
  • олио - 3 с.л.
  • мас - 1 с.л. свинска
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 щипка
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото и свинската мас в тиган и запържваме нарязаното свинско месо на хапки.

Щом се зачерви, се прибавя 1 ч.л. червен пипер, разбърква се и се сваля от котлона.

Киселото зеле се нарязва и сипва в гювеча. Отгоре се сипва запърженото месо, дафинов лист и зърна черен пипер.

Сипва се 300 мл хладка вода и затваряме с капака. На долно ниво върху скарата печем в студена фурна 2 часа на 200 градуса.

Поднася се поръсено с прясно смлян черен пипер. Чаша червено вино е чудесна комбинация!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Viki Petkova
Viki Petkova
07.01.2019 16:09
Супер стана!
3
1