Начин на приготвяне
Измива се месото и се нарязва на парчета. Поставят се в тенджера с мазнината и се запържват, след което се прибавя накълцаното на ситно кисело зеле, което да покрие добре месото и то да е в зелева прегръдка.
Налива се от зелевия сок и тенджерата се захлупва. Оставяме за ври без да разбъркваме често. Разбира се, от време на време трябва да се гледа дали не е изврял зелевият сок.
Ако той е много солен и кисел се прибавя малко вода, за да не стане много кисело и солено яденето. Когато зелето и месото са уврели достатъчно, се прибавя сладкият червен пипер. Трябва само да клокне и се сваля от огъня.
Аз предпочитам яденето да е много горещо и преди консумация посипвам лют червен пипер, но не ситно смлян, а счукан, да му се виждат семенцата.
Мазнината, която се използва е според предпочитанието, защото ако не ядете свинска мас, няма защо да я използвате. Всичко е импровизация на място, както и количеството продукти.