Начин на приготвяне
Набавете си тесен и висок съд, в който да направите майонезата. Сложете олиото и яйцата вътре, след което добавете подправките.
Включете пасатора на висока степен и го потопете до дъното на съда. Разбивайте в продължение на 8 секунди и бавно го изтегляйте нагоре. Много скоро ще видите, че майонезата е готова.
Ако не сте доволни от нейната гъстота, можете да я коригирате с малко олио. В случай че предпочитате майонезата да има по-интересен вкус, можете да прибавите към нея и други подправки.
P.S. Много е важно яйцата да бъдат със стайна температура!
С готовата майонеза препоръчваме да си направите картофена салата с майонеза или вкусна баница с майонеза.
Коментари
400 милилитра олио са за минимум 6 яйца.
За да стане нормално - разбиваме яйцата със 2 супени лъжици олио и после разреждаме с олио без да спираме бъркалката до гъстота която ни устройва.
А за готварските умения на "кулинарката" - ами викам и "кулинарка" за да не и викам другояж.
Благодаря ви!