Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Домашна майонеза»Домашна майонеза за 30 секунди

Домашна майонеза за 30 секунди

Домашна майонеза за 30 секунди
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 10с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
1 мин.
Общо
1 мин.
Порции
1
"След като стана ясно, че масово ни пробутват фалшива майонеза с ниско качество, решихме да споделим с вас и нашата изпитана рецепта за домашна майонеза. И само за 30 секунди."

Необходими Продукти

  • олио - 380 мл
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • яйца - 2 бр. пресни, със средна големина
  • сол - 1 или 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Набавете си тесен и висок съд, в който да направите майонезата. Сложете олиото и яйцата вътре, след което добавете подправките.

Включете пасатора на висока степен и го потопете до дъното на съда. Разбивайте в продължение на 8 секунди и бавно го изтегляйте нагоре. Много скоро ще видите, че майонезата е готова.

Ако не сте доволни от нейната гъстота, можете да я коригирате с малко олио. В случай че предпочитате майонезата да има по-интересен вкус, можете да прибавите към нея и други подправки.

P.S. Много е важно яйцата да бъдат със стайна температура!

С готовата майонеза препоръчваме да си направите картофена салата с майонеза или вкусна баница с майонеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
530
42
30
20
14
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Първо се потапя пасатора и после се включва
13.02.2023 15:14
9
1
Анонимен
Анонимен
Наистина страхотна! Приготвя се бързо и е с невероятен вкус.
31.01.2023 08:46
4
Анонимен
Анонимен
Стахотна ! Много добре ми се получи ! Благодаря за рецептата.
20.09.2022 13:33
1
Анонимен
Анонимен
В тази рецепта за олиото е написано 3-4 ПЪТИ повече отколкото трябва.
400 милилитра олио са за минимум 6 яйца.

За да стане нормално - разбиваме яйцата със 2 супени лъжици олио и после разреждаме с олио без да спираме бъркалката до гъстота която ни устройва.

А за готварските умения на "кулинарката" - ами викам и "кулинарка" за да не и викам другояж.
18.09.2022 18:25
16
5
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Г-жо, рецептата ви не е коректна. Пробвах три пъти (единият път само жълтъци), изхабих 6 яйца и близо литър олио, почти си развалих пасатора и винаги си оставаше течна, не се сгъсти изобщо.
28.02.2022 18:55
9
5
3
Покажи всички подкоментари
Жоро
Жоро
Отлична рецепта! Благодаря!
29.01.2020 07:34
7
3
Светлана
Светлана
Майонезата стана невероятно вкусна. Много благодаря за рецептата !
06.05.2019 12:36
4
1
Ilia Iliev
Ilia Iliev
Майонеза та стана страхотна благодарение на рецептата и коментарите!
Благодаря ви!
24.04.2019 14:22
3
1
СИЛВИЯ НИКОЛОВА
СИЛВИЯ НИКОЛОВА
Прекрасна е!Ако следвате стъпките ще останете приятно изненадани...
04.01.2019 18:01
13
2
Ели Диди
Ели Диди
Здравейте, един оът направих майонезата и стана страхотна. Днес обаче нещо не е наред и не мога да разбера къде бъркам. На петата доза, която не успях да направя искам помощ. Помагайте какво може да не е наред.
30.12.2018 20:19
19
Вера
Вера
Правя тази майонеза от 30 години. Със яйца направо от хладилника. Щипка захар много подобрява вкуса. Солта не се разтваря в мазнина и затова преди да сипя олиото към яйцата и лимона ги разбивам с пасатора докато сместа побелее. Така поема по-малко олио. Правила съм я с чесън, с парченца пушена скумрия, с горчица. Ако пасатора е с цяла камбанка, просто го сложете на дъното леко под ъгъл. Бъркала съм майонезата с пасатор, с робот, с блендер, с миксер, май не съм пробвала само бормашина. Винаги става.
01.09.2018 16:07
46
6
2
Покажи всички подкоментари
Светла Д.
Светла Д.
Много добре ми се получи
06.08.2018 13:44
9
3
Яна Чолакова
Яна Чолакова
Три думи:бързо,лесно,вкусно!!!Благодаря!Защо не мога да дам звездички....?
20.05.2018 10:24
14
5
Olena Krutko
Olena Krutko
Много вкусно
26.03.2018 19:48
3
5
Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Дозата в рецепта ми е голяма и я направих с 1 яйце и 0,200 мл олио. Когато се получи майнезата, добавих скилидка чесън и пасирах отново. Резултата много ми хареса!
21.02.2018 19:31
17
7
Penka Vasileva
Penka Vasileva
Подариха ми пасатор -SAPIR ивътре имаше подходяща каничка,изпробвах половин доза,резултатът беше отличен,вкусът невероятен,а гъстотата-повече от необходимата и всичко за секунди.Благодаря за бързата и сполучлива рецепта !!!!!!!!!!!!!
12.01.2018 12:48
17
4
Tatyana Gendova
Tatyana Gendova
Аз направих всичко от рецептата на половина.....получи се чудесна майонезка !!!
10.01.2018 13:59
10
3
Потребител#203631
Потребител#203631
нщо не се получи , стана на вода цялата смес, 400 мл. олио са твърде много за 2 яйца , тази рецепта е пълен боклук ,добавях кисело мляко и още яйца за сгъстяване , стана рядка смес като вода , много се ядосах изпотроших кухнята
24.12.2017 23:40
12
16
3
Покажи всички подкоментари
Рени Иванова
Рени Иванова
Прочетох хвалебствените коментари и се подлъгах да пробвам. Това не е никаква майонеза. Истинската се прави само от жълтъци, това е някаква пародия.
22.12.2017 16:13
14
10
2
Покажи всички подкоментари
yuliana stoilova
yuliana stoilova
Майонезата стана много хубава, гласуването не ми се получи но звездичките са 5 броя.
14.11.2017 11:52
12
4