Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Домашна майонеза»Домашна майонеза за 30 секунди

Домашна майонеза за 30 секунди

Домашна майонеза за 30 секунди
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 10с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
1 мин.
Общо
1 мин.
Порции
1
"След като стана ясно, че масово ни пробутват фалшива майонеза с ниско качество, решихме да споделим с вас и нашата изпитана рецепта за домашна майонеза. И само за 30 секунди."

Необходими Продукти

  • олио - 380 мл
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • яйца - 2 бр. пресни, със средна големина
  • сол - 1 или 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Набавете си тесен и висок съд, в който да направите майонезата. Сложете олиото и яйцата вътре, след което добавете подправките.

Включете пасатора на висока степен и го потопете до дъното на съда. Разбивайте в продължение на 8 секунди и бавно го изтегляйте нагоре. Много скоро ще видите, че майонезата е готова.

Ако не сте доволни от нейната гъстота, можете да я коригирате с малко олио. В случай че предпочитате майонезата да има по-интересен вкус, можете да прибавите към нея и други подправки.

P.S. Много е важно яйцата да бъдат със стайна температура!

С готовата майонеза препоръчваме да си направите картофена салата с майонеза или вкусна баница с майонеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
530
42
30
20
14
Дай твоята оценка:

Коментари

Георги Белев
Георги Белев
Реших да пробвам новия пасатор слезнах до кокошките взех две яйца другото както е написано и стана готова
30.06.2017 18:34
7
6
Plamen Panchev
Plamen Panchev
ЕМИ КАЗВАЙТЕ МИ ПО РАНО, ЧЕ ЯЙЦАТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ БЕЗ ЧЕРУПКИТЕ. АЗ ЦЯЛА КОРА ЯЙЦА ПРЕЧУКАХ И МАЙОНЕЗА НЕ ВИДЯХ.
09.11.2016 18:41
19
8
1
Покажи всички подкоментари
Албена Димитрова
Албена Димитрова
Ултра лесно се получи.Перфектна майонеза.
25.09.2016 16:37
15
2
Petrova Miteva
Petrova Miteva
Потопете пасатора до дъно и след това го включете на най-високата степен.
Както е описано в рецептата не става майонеза
02.07.2016 07:48
16
10
3
Покажи всички подкоментари
Кака и Батко
Кака и Батко
Рецептата е точно тази, без да имам претенции за точните пропорции. Искам обаче да споделя малко личен опит - години наред правя майонеза с едни и същи продукти, в един и същи съд, с един и същи китайски пасатор. Решихме да се изтънчим и си взехме Филипс - ужас, един път майонеза, пет пъти чорба. Сменихме съда, пробвахме с пропорциите, уж всичко да е на стайна температура и т.н. В крайна сметка се оказа, че проблемът е в самият пасатор, приставката с "иновативна форма" на Филипс - лека корекция на Филипса и сега майонезата е готова за 40 секунди, засичах нарочно. Ето я и рецептата - буркан "омния", вътре се слагат 4 чйца (без черупките), равна ч.л. сол, равна ч.л. лимонена киселина, бурканът седопълва с олио до извивката (мястото, на което започва да се стеснява), потапя се до дъното коригираната "иновативна" приставка за пасиране, натиска се копчето за нормални обороти, изтегля се плавно нагоре до получаване на майонезата т.е. всичкото олио да се поеме.
40 секунди и Добър апетит!
26.02.2016 18:48
24
8
2
Покажи всички подкоментари
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
С цялото яйце се прави :) Има и рецепти само с жълтък,но тази не е такава :) Много е вкусна,опитай :)
25.01.2016 14:17
13
2
Мартина Тракова
Мартина Тракова
Мислех ,че се слагат само жълтъци в майонезата?!
24.01.2016 12:23
9
4
1
Покажи всички подкоментари