Консервирана Бамя

10/01/2016
"Ако и вие като нас сте страстни почитатели на бамята, следващата рецепта е точно за вас!"
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции1 буркан
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо23 636
  • Преглеждания за месеца455
  • Преглеждания за седмицата88
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бамя - 0.500 кг.
  • лук - 1 малка глава
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • копър - малко
  • захар - 1/2 с.л.
  • оцет - 3 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • аспирин - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За един буркан от 800 мл.

Нарязвате лука на полумесеци и го слагате в буркана заедно със зърната черен пипер и копъра.

Нареждате бамята и прибавяте солта, захарта, оцета и аспирина, който е добре счукан, за да се разтвори.

Заливате с вода и затваряте добре.

Така приготвената бамя в обръщате няколко дни, за се консервира от аспирина и оцета.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Бойчо Николов
Бамята я приготвям така: Измивам я добре на течаща вода. Нареждам я в бурканите и я заливам с вода в която съм сложил лимонтозу, захар и две три зърна натриев бензоат /продава се в аптеките/ . Варя я 20 мин. Пазил съм я 2 год. и е като сега затворена. Така приготвена може да се използва за директна консумация или за влагане в ястия.
0
2