Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервирана Северняшка Лютика

Консервирана Северняшка Лютика

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Консервирана Северняшка Лютика
Снимка: Яница Николова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
180 мин.

Необходими Продукти

  • домати - 2 кг червени
  • чушки - 2 кг
  • патладжани - 2 кг
  • олио
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червените домати се измиват и обелват. Нарязват се на парченца и се слагат в тенджера на котлона. Добавя се сол и олио на вкус. Оставя се да поври около 10 минути и се маха от котлона.

Чушките се изпичат в чушкопек и се задушават в тенджера, за да се обелят по-лесно. След това се нарязват на парчета.

Патладжаните се пекат във фурната на хартия за печене, докато омекнат.

После се нареждат прави в тенджера, за да се отцеди сокът, обелват се и също се нарязват на парчета.

Нарязаните чушки, патладжан и сварени домати се смесват.

Пълнят се буркани със сверняшката лютика, слагат се капачки.

Стерилизирате лютиката 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: