Консервиране на зелен боб

10/01/2016
"Ако си падате по яхниите и гювечите - ето как да се запасите със зелен фасул за зимата "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции2-3 буркана
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 608
  • Преглеждания за месеца3997
  • Преглеждания за седмицата881
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • зелен боб - 1 кг.
  • сол - 1 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре фасула, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см.

Изсипете в буркан от 800 мл. и подправете със солта. Налейте с вода до горе, затворете бурканите и ги стерилизирайте за десетина минути от затварянето на капачките.

Извадете внимателно и обърнете надолу с капачките.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Николина Панчева
не е малко времето за стелизация
3
1