Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Печени зеленчуци»Печени моркови с коняк

Печени моркови с коняк

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Печени моркови с коняк2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • моркови - 1 кг
  • кафява захар - 2 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • масло - 100 г
  • коняк - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се обелват и се нарязват на кръгчета. В малък съд се разтопява маслото, добавя се захарта и солта. Разбърква се и се добавя черният пипер и конякът.

В тавичка се слагат морковите и се заливат с маслената смес. Разбъркват се добре.

Тавичката се покрива с фолио и се пече 1 час на 170 градуса.

Сервира се веднага, като морковите се поливат с маслената смес от тавичката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: