Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта. Към тях прибавете пресятото брашно, нишесте, какао и бакпулвер. Разделете сместа на три части и изпечете три блата (24-26 см) на 180 градуса, по 15 минути всеки.
Оставете да се охладят. Пригответе крема според указанието. Затоплете 100 мл от сметаната и към нея прибавете шоколада. Бъркайте докато се разтопи.
Към крема прибавете охладения шоколад, като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти. Изсипете към крема и разтопения желатин (предварително накиснат в малко вода да набъбне).
Разбъркайте добре и оставете крема за малко в хладилника. По същия начин направете и кафявия крем, като към него добавите стафидите и портокаловите корички. Разбийте останалата сметана (250 мл) с 1 с.л. пудра захар.
Поставете единия блат върху подходящ поднос. Сиропирайте го и намажете с белия крем.
Отгоре наредете плътно слепените сладки. Покрийте ги с разбитата сметана. Поставете втория блат, сиропирайте го и намажете с кафявия крем.
Похлупете с третия блат, сиропирайте и него. Намажете цялата торта със сметана и я оставете в хладилника да стегне. След това я украсете по ваш вкус.
В моя случай шоколадовата торта е покрита с глазура брюле (оцветена в зелено) и декорирана с фигурки от фондан.
Тортата с шоколадов крем, бисквити и шоколадови стафиди е готова.
Забележка: За да ми е равна тортата отстрани съм я обвила с ленти готов пандишпанов блат.