Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов крем»Шоколадов крем с бисквити по габровски

Шоколадов крем с бисквити по габровски

Шоколадов крем с бисквити по габровски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
"Като е по габровски може ли да познаете колко точно шоколад има в този Шоколадов крем"

Необходими Продукти

  • мляко - 1 л прясно
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • брашно - 7 с.л. равни
  • какао - 2 с.л. равни
  • бисквити - 250 г
  • портокалови кори - 1 к.ч. захаросани
  • шоколадови пръчици - 20 г или кокосови стърготини
  • бадеми - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете брашното с какаото, налейте постепенно 1 чаша мляко и разбийте на гладка кашица.

Сгорещете останалото мляко със захарта и постепенно добавете кашицата, като бъркате непрекъснато с телена бъркалка за разбиване на яйца, докато сместа заври и поври 3-4 мин.

Свалете крема от огъня и веднага добавете натрошените на дребно бисквити /тях може да поръсите на пластове, като редувате с крема/, портокаловите кори и начуканите бадемови ядки.

Разбъркайте крема, изсипете го в малки купички или в купа с обло дъно, изплакната със студена вода, и когато изстине напълно, обърнете шоколадовия крем в голяма чиния, като предварително с нож го отделите от стените на купата.

Отгоре го украсете шоколадовия крем по габровски с набодени бадеми, поръсете с шоколадови пръчици и поднесете.

Ако и вие сте шоко маниаци, опитайте непременно и нашия шоколадов мус или класическата торта Гараш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: