Начин на приготвяне
В купа смесете брашното с какаото, налейте постепенно 1 чаша мляко и разбийте на гладка кашица.
Сгорещете останалото мляко със захарта и постепенно добавете кашицата, като бъркате непрекъснато с телена бъркалка за разбиване на яйца, докато сместа заври и поври 3-4 мин.
Свалете крема от огъня и веднага добавете натрошените на дребно бисквити /тях може да поръсите на пластове, като редувате с крема/, портокаловите кори и начуканите бадемови ядки.
Разбъркайте крема, изсипете го в малки купички или в купа с обло дъно, изплакната със студена вода, и когато изстине напълно, обърнете шоколадовия крем в голяма чиния, като предварително с нож го отделите от стените на купата.
Отгоре го украсете шоколадовия крем по габровски с набодени бадеми, поръсете с шоколадови пръчици и поднесете.
Ако и вие сте шоко маниаци, опитайте непременно и нашия шоколадов мус или класическата торта Гараш.