Начин на приготвяне
В част от млякото (50 мл.) разтваряме маята с щипка захар. Нишестето с останалото мляко разбъркваме и поставяме на котлона и бъркаме докато се сгъсти. След сгъстяването добавяме маслото и бъркаме до пълното му разтапяне. Оставяме крема да се охлади добре.
Към охладения крем се добавя шупналата мая, ванилията, брашното (не цялото на веднъж) и захарта. Омесваме меко, еластично тесто.
Разделяме тестото на две части. Едната част остава бяла, а другата част разделяме на две части. Към едната прибавяме за тъмна шарка 15 гр какао, а в другата част прибавяме за светла шарка 5 гр.какао. Размесваме хубаво за да се получи еднакво на цвят тесто.
Двете кафяви теста се разделят на по 7 топчета и бялото тесто на 7. Общо да се получат 21 топчета. От светлото се правят фитили, който се слагат в разточена кора от тъмното, а после се слагат в разточена бяла кора.
Нареждат се в намазана тавичка едно до друго и се оставят да втасат за 1 час или до удвояване на обема.
Печем в загряла фурна на 170 градуса до суха клечка. Може да украсим с шоколадова глазура по желание.
Коментари