Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Леопардов крем сладкиш

Леопардов крем сладкиш

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Леопардов крем сладкиш
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
23/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Декорирайте този крем сладкиш по желание - комбинацията от нежност и хрупкавост е просто перфектна"

Необходими Продукти

  • За крема
  • нишесте - около 1 ч.ч. царевично
  • прясно мляко - 1 литър
  • брашно - около 1 ч.чаша
  • захар - 1 в.ч. или на вкус
  • масло - 100 грама (или маргарин)
  • ванилия - 2 прахчета
  • За блата
  • вода - 3 с.лъжици
  • белтъци - 3 броя
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • жълтъци - 3 броя
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • пудра захар - 1 ч.чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1 ч.ч. - 100 мл; 1 в.ч. - 200 мл.

Първо започнете с направата на крема. Смесете всички съставки (без маслото и ванилиите), разбъркайте и ги добавете към млякото. Разбъркайте до хомогенност и сложете крема на слаб огън, за да не прегаря.

Бъркайте млечния крем до сгъстяване, след което го свалете от котлона. В още горещия крем сложете маслото да се разтопи, като бъркате непрекъснато. Завийте крема със стреч фолио, сложете капак отгоре и оставете да се охлажда. Хубаво е да го разбъркате няколко пъти, за да не хваща коричка.

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Белтъците разбийте заедно с щипка сол до получаване на гъст крем. Добавете пудрата захар на два пъти.

Разбийте жълтъците заедно със захарта, водата и олиото. Добавете белтъчната смес на три пъти, като бъркате с шпатула и следвате само една посока, за да спадне кремът.

Разделете 2 лъжици от тази смес. 1 лъжица смесете с лъжичка какао, а другата - с 2 лъжички какао или дори малко повече за получаване на интензивен цвят.

От двете какаови смеси шприцовайте върху хартия за печене. Изпечете за 2 минути в загрята фурна. Отгоре сипете останалата смес и печете до готовност на 170 градуса - необходими са 15-20 минуйти.

Готовия блат разрежете на лентички и ги наредете по стените на избраната форма.

Останалата част от блата пък наредете по дъното. Сипете крема, отделяйки 2 лъжици за декорацията на сладкиша.

Към едната лъжица добавете отново лъжичка какао, а към другата - повече. Декорирайте сладкиша и оставете да стегне за поне 2 часа.

Леопардовият крем сладкиш е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: