Начин на приготвяне
Загрейте на котлона млякото, нишестето и солта до получаването на крем. Дръпнете от огъня и добавете маслото. Прехвърлете в друг съд и го оставете да се охлади за 30 минути.
След това добавете захарта, брашното и маята. Замесете меко и еластично тесто, което се разделя на 2 части, като едната се оставя настрани. Другата част се разделя на още 2 части. В едната сложете 5 г какао и 1 с.л. мляко.
Омесете добре. Оставете топките тесто да втасват около 90 минути. След това всяка една част се разделя на 7 парчета. Разточете тъмната топка на лента.
След нея разточете и светлата топка, която се поставя в тъмната. Завийте заедно на руло и поставете в бялата разточена лента. Навийте и ги наредете във форма на кекс, като ги разбърквате.
Оставете да втасат още веднъж. Аз намазах рулцата с белтък и поръсих със захар. Печете хляба в загрята на 170 градуса фурна за 45-50 минути. Оставете да се охлади и нарежете.