Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бриош»Празничен бриош

Празничен бриош

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Празничен бриош
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Не се притеснявайте, никога не остава и троха от този бриош"

Необходими Продукти

  • краве масло - 80 г
  • захар - 100 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • ром - 1 капсула есенция
  • брашно - около 600 г
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 2 щипки
  • мая - 20 г свежа
  • за масления крем
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло - 100 г
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята, сипвайки я в купа с малко топло мляко, 1 лъжица брашно и 1 лъжица захар. Оставете за 10 минути настрани.

Пресейте брашното, добавете другата захар, ванилията, есенцията ром, солта, двете яйца. Добавете маята и замесете козуначеното тесто. Малко по малко добавете маслото.

Оформете топка и покрийте с кърпа. Оставете да втаса. В купа смесете захарта, маслото, ванилията и разбъркайте.

Разделете тестото за бриоша на две и разточете на правоъгълник. Намажете корите с масления крем и навийте на руло. Самото руло нарежете на филийки.

Подредете ги в тава, поръсена с брашно и мазнина с разреза нагоре. Намажете козунака с крем с прясно мляко.

Печете празничния бриош за 45 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: