Начин на приготвяне
Патладжана обелваме и нарязваме на кубчета, като посоляваме, за да изчезне горчивината му.
Почистваме тиквичките и картофите и тях също нарязваме на кубчета, а морковите, чушките, праза и лука - на шайби и полумесеци.
Ако гювечът се прави в глинен съд, започва подреждането на зеленчуците, но аз го правих в огнеупорен съд и изсипах всички съставки, разбърках добре, като прибавех и нарязания на ситно магданоз и подправките.
Отгоре поставих и месото, което предварително сме запържели в тиган.
Поливаме с тънка струя растителна мазнина, а накрая наливаме около 2 ч.ч. от бульон и бялото вино.
Покриваме с фолио и поставяме във фурна на 220 градуса до готовност, но преди да извадим, отстраняваме фолиото и оставяме да се запече.