Начин на приготвяне
Свинското месо се нарязва на едро и се запържва леко в тиган заедно с чубрицата, сол и соев сос.
Лукът се нарязва на едри кръгове. Кашкавалът се нарязва на кубчета, картофите на едро и към тях се добавят грах.
Гювечът се намазнява. Най-отдолу се слага малко от месото, 2-3 печени чушки, 2 пилешки филенца, половината от лука и картофите с граха и малко от кашкавала.
Поръсва се с малко сол, чубрица и червен пипер. След това се слага останалото месо, пак 2-3 чушки, 2 пилешки филенца, лук, картофи с грах.
Долива се вода, колкото да покрие продуктите. Пече се във фурна на 180 градуса, като 15 минути преди изваждане, се поръсва с останалия кашкавал.
Гювечът със свинско месо е готов.