Тирамису с плодове

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Тирамису с плодове
Снимка: Добринка Петкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Добавете някои плодчета към стандартното тирамису и ще получите още по-добър вкус"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 30 бр.
  • за крема
  • маскарпоне - 400 г
  • сметана - 300 мл
  • захар - 1/2 ч.ч. пудра
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • за сиропиране
  • кафе - 1 ч.ч. еспресо
  • марсала - 50 мл
  • захар - 2 с.л.
  • за декорация
  • банани
  • ягоди
  • сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина в малко вода, за да набъбне.

Разбийте сметаната със захарта. В купа сложете маскарпонето и към него прибавете сметаната. Разбъркайте добре и добавете желатина, разтопен на водна баня.

Направете кафето със захарта и към него прибавете виното.

В продълговата форма за кекс отстрани наредете изправени бишкоти, като подрязвате от едната страна краищата (поставяйте ги с отрязаното нагоре, след като го обърнете да стои по-добре).

Изсипете половината от крема и наредете бишкоти, като ги потапяте в кафето. Изсипете останалата част от крема и пак наредете бишкоти, потопени в кафе.

Оставете формата в хладилника да стегне. Обърнете тирамисуто в чиния и украсете с разбита сметана и плодове.

Тирамисуто с плодове е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: