Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Крамбъл»Крамбъл с плодове и сладко

Крамбъл с плодове и сладко

Korisnik#244021Korisnik#244021
Готвач
6616842
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Крамбъл с плодове и сладко
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Ние не питаме дали ще ни сервирате кафе или чай, ако този крембъл върви с него"

Необходими Продукти

  • за кората
  • масло - 200 г
  • захар - 180 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилов екстракт - 1 ч.л,
  • лимон - 1 бр.
  • брашно - 400 г
  • бакпулвер - 10 г
  • за пълнежа
  • кайсиево сладко - 50 г
  • захар - 80 г
  • масло - 30 г
  • ябълки - 6 бр.
  • круши - 6 бр.
  • канела - 1 с.л.
  • за crumble
  • брашно - 150 г
  • захар - 100 г
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В по-дълбок съд изсипете пресятото брашно, бакпулвера, добавете солта, захарта, настърганата лимонова кора и нарязаното студено масло и комбинирайте всичко (на ръка или с миксер).

Добавете яйцата и ваниловия екстракт, след това комбинирайте (не смесвайте прекалено много). Увийте в найлоново фолио и замразете за 1 час.

Пълнежа:

Нарежете ябълки и круши (можете, но не е нужно да ги обелвате). Разтопете маслото в тиган, добавете ябълки и круши, захар, кайсиевото сладко, канелата и лимоновия сок и варете на слаб огън за десет минути.

Разточете тестото за кори на 0.5 см, след което подредете с него формата (с отделящи се страни, която е застлана с хартия за печене). Набодете тестото с вилица. Нанесете пълнежа от ябълки и круши.

За крамбъла:

Сложете нарязаното на кубчета масло в по-дълбок съд, добавете брашното и захарта, след което комбинирайте с ръце. Добавете лъжица-две вода, след което комбинирайте. Поставете във фризера за 10 минути.

Поръсете сочния крамбъл върху плънката - нанесете трохите.

Печете крамбъла с плодове и сладко 40 минути на 180°C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: