Начин на приготвяне
В по-дълбок съд изсипете пресятото брашно, бакпулвера, добавете солта, захарта, настърганата лимонова кора и нарязаното студено масло и комбинирайте всичко (на ръка или с миксер).
Добавете яйцата и ваниловия екстракт, след това комбинирайте (не смесвайте прекалено много). Увийте в найлоново фолио и замразете за 1 час.
Пълнежа:
Нарежете ябълки и круши (можете, но не е нужно да ги обелвате). Разтопете маслото в тиган, добавете ябълки и круши, захар, кайсиевото сладко, канелата и лимоновия сок и варете на слаб огън за десет минути.
Разточете тестото за кори на 0.5 см, след което подредете с него формата (с отделящи се страни, която е застлана с хартия за печене). Набодете тестото с вилица. Нанесете пълнежа от ябълки и круши.
За крамбъла:
Сложете нарязаното на кубчета масло в по-дълбок съд, добавете брашното и захарта, след което комбинирайте с ръце. Добавете лъжица-две вода, след което комбинирайте. Поставете във фризера за 10 минути.
Поръсете сочния крамбъл върху плънката - нанесете трохите.
Печете крамбъла с плодове и сладко 40 минути на 180°C.