Лесно реване

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
228
143
4
1
13/01/2016
"Приготвя се толкова лесно, че дори начинаещ готвач ще се справи - ние може да дойдем да помогнем с изяждането "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 690
  • Преглеждания за месеца310
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 4 ч.ч.
  • лимон - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 100 г
  • HOSSO - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От лимона обелвам и настъргвам на ситно кората и му изстисквам сока.

Разбивам добре яйцата и към тях добавям сока от лимона.

Пресяваме брашното с бакпулвера и ги прибавяме към яйцата. Объркваме всичко много добре.

Получената смес я пека в намаслена с олио тавичка до готовност (проверявам я с клечка) на 150-180 градуса и след това я оставям да изстине.

Правя сироп от водата и захарта, след което добавям и настърганата кора на лимона. Сиропирвам реването и го поръсвам с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар